Aller au contenu
Accueil » Naučte se pěstovat skořici snadno doma

Naučte se pěstovat skořici snadno doma

    Kdo má jen pár nápadů, jak zahradničit, může mít doma skořici v hojném množství. Zjistěte, jak si můžete toto zdravé koření vypěstovat doma. Máte ji k dispozici do svých pokrmů, ale také do dezertů. Skořice nejen jemně ochutí vaše pokrmy, ale je také velmi prospěšná pro vaše zdraví. Kromě vlastností, které vám může nabídnout, si ji můžete doma snadno vypěstovat pro neomezené použití.
    Skořice je výživné koření
    Pokud je skořice často konzumovaným kořením, je to především proto, že je to důl na živiny. Třísloviny, vláknina, vápník, železo, mangan, to vše jsou prvky této malé hnědé kůry. Nezastavitelný zdroj antioxidantů, ideální pro boj s volnými radikály, které jsou zodpovědné za vznik nemocí a předčasné stárnutí buněk. Přesvědčivý argument pro to, abychom jí co nejčastěji posypávali naše drobné pokrmy, zejména proto, že jim dodává komplexnost chutí!
    cannelle 3

    Reguluje cukrovku
    Skořice je nejen chutná, ale také vhodná pro diabetiky. A to z dobrého důvodu, tato studie dokazuje, že snižuje hladinu glukózy přítomné v krvi. Za to, že je bohatá na železo, vápník a mangan, vděčíme jejímu mechanismu, který reguluje hladinu cukru v krvi. Možná víte, že ta je vysoká v přítomnosti těchto 8 příznaků. Přesvědčivý argument pro to, abychom si ji dávali na talíř častěji.

    Je to silný antibakteriální prostředek
    Díky obsahu skořicového aldehydu se skořice doporučuje v boji proti přítomnosti bakterií, zárodků a mikrobů. Je také silným stimulátorem výkonnosti imunitního systému, což je ideální působení v boji proti zánětům, parazitům, plísním a virům. A to je vědecky prokázáno . Tato studie potvrzuje antimikrobiální a antibakteriální sílu tohoto plnohodnotného koření. Dostatečný důvod k tomu, abychom ji upřednostňovali jako součást vyvážené stravy.

    Je to koření, které chrání srdce
    Další pádný argument ve prospěch podpory každodenní konzumace skořice: její ochranný účinek na srdce a kardiovaskulární systém. Důvod? Podle studie má toto koření schopnost snižovat hladinu špatného cholesterolu, známého také jako LDL, a triglyceridů, zejména u lidí s cukrovkou 2. typu, a pokus in vivo dokazuje, že tato malá kůra také snižuje krevní tlak. Měly by se jí však vyhnout těhotné ženy a lidé léčení antikoagulancii. Proto neváhejte a pěstujte ji doma! Ti, kteří trpí cholesterolem, by měli tuto potravinu konzumovat často.
    Jak pěstovat skořici doma?
    Prokázané přínosy této lahodné hnědé kůry vás přimějí mít ji stále po ruce. A je to jednodušší, než to vypadá, protože si ji můžeme vypěstovat doma. Abyste to mohli udělat, musíte si nejprve vybrat správné místo,

    Na květináče by mělo dopadat alespoň 12 hodin slunečního světla. Zdroj: Salud 180
    Před zasazením do půdy je nejprve zasaďte do malých sklenic. Zalévejte až dvakrát denně. Po čtyřech měsících uvidíte vyrůstat malé rostlinky. Poté je zasejte do velkého květináče, přičemž každé semínko musí být od sebe vzdáleno 15 centimetrů. Po sklizni nechte skořici 5 dní sušit a teprve poté ji rozemelte. Je připravena k použití.
    cannelle3
    Skořici nechte sušit 5 dní. Zdroj: Salud 180
    Recept na skořicový koláč
    Abyste si čerstvě nasbírané koření mohli vychutnat, existuje několik zdravých receptů, které můžete použít. Patří mezi ně skořicový koláč, pokrm, který potěší vaše hosty a který se snadno připravuje. Budete potřebovat vejce, 90 ml olivového oleje, 4 g vanilkového cukru, 1 lžičku droždí, půl lžičky mleté skořice , půl šálku stévie a 2 jablka plná prospěšných látek.
    Příprava :
    Ve velké míse vyšlehejte vejce, skořici, cukr, mouku, olej a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto. Pak přidejte nadrobno nakrájená jablka . Jediné, co musíte udělat, je nalít tento přípravek do velké formy a péct ho hodinu v troubě vyhřáté na 180 stupňů. To je vše ! Tento recept je pro 3 osoby a potěší děti při svačině.