Aller au contenu
Accueil » 3 DRUHY PUSINEK

3 DRUHY PUSINEK

    Švýcarské pusinky
    Složení
    Vajíčkový bílek 200 g
    Cukr 400 g
    Jak připravit švýcarské pusinky Nejprve zahřejte bílky s cukrem v bain-marie (dvakrát více cukru než bílků), dokud se cukr nerozpustí a směs není horká. Poté sundej z ohně a šlehej, dokud nezhoustnou a nenabobtnají.
    Italské pusinky
    Složení
    240 g cukru
    120 g bílků (asi 4 bílky z několika vajec )
    80 g vody
    Italské pusinky jsou ideální pro lidi, kteří nemají rádi cukr, protože obsahují pouze sirup.
    Jak připravit italské pusinky? Bílky ušleháme v mixéru do tuha, zároveň si připravíme sirup (smícháme vodu, cukr).
    Sirup zahřejeme asi na 118 °C a postupně ho za stálého šlehání přidáváme k bílkům, dokud nezískáme krémový a lesklý povrch moučníku.
    Mezi druhy pusinek se italské pusinky používají na dorty, pudinky a moučníky před pečením v troubě. Na druhou stranu, pokud je nechcete péct, jsou ideálním typem pusinek pro dezerty, jako jsou ledové sušenky, máslové krémy, mousses a ledové suflé.
    Francouzské nepečené pusinky
    Složení: 1. Sušené cukroví, máslové krémy, mousses a ledové suflé. 2. Sušené cukroví, máslové krémy, mousses a ledové suflé.Příprava:
    Vložte bílky do mísy mixéru a velké odtučněné mísy.
    Bílky šlehejte při středně nízkých otáčkách, poté přidejte tatarský krém, vanilku a sůl, pokud jste se rozhodli je přidat.
    Jakmile začnou bílky pěnit, zvyšte rychlost mixéru na střední a postupně přidávejte cukr.
    Pokračujte v přidávání cukru, dokud bílky nezačnou tvořit měkké špičky. Jakmile to uvidíte, zvyšte rychlost mixéru na středně vysokou, dokud nebudou mít tuhé špičky.
    Chcete-li zjistit, zda jsou pusinky tuhé, vyjměte šlehač přímo z mísy a uvidíte, že se vytvoří špička a složí se sama do sebe.
    Přidejte do upečených dezertů.