Aller au contenu
Accueil » Jak můžete z čisticího prostředku pro domácnost vyrobit svíčky s vůní levandule?

Jak můžete z čisticího prostředku pro domácnost vyrobit svíčky s vůní levandule?

    Zapálení svíčky je relaxační rituál, který v domácnosti vytvoří útulnou atmosféru. Abyste dosáhli rovnováhy těla i duše, je možné si tento příjemně vonící předmět vytvořit sami.

    Cocooning popisuje atmosféru, díky níž se cítíte jako doma. Pomocí tohoto triku 17 si můžete vyrobit vlastní svíčky s jemnou vůní. Pokud si tímto předmětem provoníte domov, můžete nejen těžit z dekorativních efektů, ale také kreativně vypustit páru.
    Zapalte svíčky a užijte si chvíle pohody
    Tyto dekorace nemají jen estetický účinek, aby váš domov vypadal hezčí. Ať už jsou domácí výroby nebo komerčně dostupné, umožňují vám také vychutnat si chvilku pohody, stejně jako vonné tyčinky, které velmi rychle hoří. Abyste mohli tohoto účinku využít, měli byste se přesunout na klidné a tiché místo v místnosti bez průvanu.

    Podívejte se na plamen ve sklenici a soustřeďte se na své pocity. Tento kontemplativní stav vás osvobodí od stresu a uvidíte, jak se všechno vaše napětí rozplyne. Máte-li k dispozici vonné látky, můžete zažít opravdový okamžik harmonie. Svíčku můžete také umístit do lucerny a vytvořit si tak doma útulnou atmosféru, která vám dodá pozitivní energii. Protože pocit útulnosti doma je také způsob, jak bojovat s každodenním stresem.

    Jak si svíčku vyrobíte sami?
    V každodenním životě, který se vyznačuje stresem, je výroba vlastních vonných svíček kreativním koníčkem, který má uklidňující účinek a dodá vašemu výběru aromatické tóny. Výhodou? Jejich výroba není náročná a vyžaduje pouze levné ingredience. Zde je vše, co k jejich výrobě potřebujete:
    Jeden šálek víceúčelového čisticího prostředku s levandulí.
    Čtyři balíčky želatiny
    čisté a prázdné skleněné nádoby
    2 polévkové lžíce soli
    10 kapek fialového potravinářského barviva
    Postup:
    Není nic jednoduššího než vyrobit tyto speciální svíčky. Nejprve zřeďte želatinu s polovinou šálku studené vody.

    Ve druhém kroku míchejte směs tak dlouho, dokud nezíská jednotnou konzistenci bez hrudek. Poté počkejte 5 minut, než směs ztuhne, a přidejte sůl v polovině šálku vroucí vody.

    Po promíchání stačí přidat tekutý prací prostředek a potravinářské barvivo a zamíchat. Přípravek je připraven! Tekutý fialový vosk nalijte do sklenic pomocí nalévací hubičky nebo trychtýře. Pokud se objeví pěna, odstraňte ji lžičkou. Dokud je směs ještě tekutá, přidejte do středu nádoby voskovaný knot a odřízněte přebytečný. Poté vše vložte na čtyři hodiny do chladničky.
    Jak si mohu vytvořit svíčku s vůní dle vlastního výběru?
    S želatinou a levandulí si můžete vytvořit nádhernou svíčku, která vás vtáhne do světa Provence. S pomocí této svíčky můžete odstranit nepříjemné pachy, ale také vytvořit jemnou a klidnou atmosféru ve svém domově na několik týdnů. Levný trik 17, s jehož pomocí si rychle uděláte doma pořádek. DIY povzbudí vaši kreativní stránku. Pomocí těchto 37 speciálních nápadů můžete recyklovat toaletní ruličky.Pokud máte rádi vůni levandule, můžete si také vytvořit svíčku se svou oblíbenou vůní. Budete potřebovat vosk na svíčky, knoty, tyčinky, sklenice a starý kastrol. K obarvení tohoto předmětu použijte pastelové barvy, které snadno seženete v obchodě s výtvarnými potřebami. Chcete-li vytvořit vůni, vyberte si 10 kapek svého oblíbeného esenciálního oleje a vybavte se nůžkami.
    Jak budete postupovat?
    Prvním krokem je zahřátí vosku ve vodní lázni, přičemž dbejte na to, aby se tekutina nevařila. Chcete-li dekoračnímu předmětu dodat barvu, přidejte před mícháním přípravku tyčinkou pastelové barvy. Poté stáhněte pánev z ohně a počkejte 5 minut. Poté přidejte kapky esenciálního oleje. Po promíchání nalijte tekutinu do nádoby, přidejte knot s tyčinkou a odřízněte konec. Nechte vychladnout a před použitím počkejte dva týdny. Buďte opatrní, tento vosk musí být uchováván mimo dosah dětí. Zdobení vašeho domova má terapeutický účinek. S těmito 11 rostlinami můžete svůj domov provonět a proměnit ho v malý ráj.