Aller au contenu
Accueil » Zde vám vysvětlíme, proč byste měli do myčky dávat 4 tablety do myčky nádobí.

Zde vám vysvětlíme, proč byste měli do myčky dávat 4 tablety do myčky nádobí.

    Pro odstranění obtížných skvrn a získání čistého a příjemně vonícího oblečení se mnozí z nás obracejí na prací prostředky ze supermarketu. Tyto výrobky však obsahují chemické složky, které jsou škodlivé pro naše tělo i životní prostředí. Existuje však mnoho osvědčených babských rad, jak odstranit těžko odstranitelné skvrny a nepříjemné pachy. V tomto článku se dozvíte, proč byste měli do pračky dávat tablety do myčky. Údržba domácnosti vyžaduje, abyste ji pravidelně uklízeli, utírali prach a starali se o nábytek a spotřebiče. Někteří lidé bohužel péči o předměty denní potřeby zanedbávají, až se jejich kvalita zhorší. Pračka je jedním z nejdůležitějších spotřebičů, které mohou být poškozeny opotřebením a vodním kamenem. Naštěstí existuje snadný, praktický a účinný způsob čištění pračky.
    Čtyři tablety do myčky pro čistou pračku
    Pračka se může po nějaké době ucpat a zapáchat. Oblečení, které jste právě vyndali, může být cítit plísní nebo zatuchlinou. Někdy se kvalita pračky zhorší v důsledku špatné údržby nebo nesprávného používání. V Austrálii se rychle stal populárním tip na čištění pračky.

    Trik spočívá v tom, že do bubnu pračky vložíte tabletu do myčky nádobí a poté spustíte čisticí cyklus, aby byla pračka hygienická. Několik lidí si však po vložení tablety do pračky uvědomilo, že odtékající voda není ve skutečnosti špinavá. Pračku však bylo možné vyčistit a nepříjemný zápach se minimalizoval. Vzhledem k úspěchu tohoto postupu však několik lidí uvedlo, že pro dosažení nejlepších výsledků je třeba použít ne jednu, ale čtyři tablety.

    Vložením těchto čtyř tablet do bubnu a zvolením nejteplejšího programu se pračka dokonale vyčistí. « Páni, čtyři tablety a praní na 95 stupňů je těžko uvěřitelné, » říká Stacey, členka skupiny Mums Who Clean na Facebooku. Tento trik je třeba opakovat každých čtrnáct dní, aby se pračka udržovala a získala kvalitní prádlo bez nepříjemných pachů. Další členka ze stejné skupiny jménem Jenny vysvětlila, že zvolila jeden a půl hodinový prací cyklus na 95 stupňů s vynikajícími výsledky. Z její pračky byla vypuštěna špinavá voda a nepříjemné pachy byly odstraněny.Několik uživatelů poukázalo na špinavou vodu, která z myčky vytékala po vložení tablet do myčky, což zase jasně ukazuje, že bylo dosaženo dokonalého umytí.
    Důvody, proč může být pračka zatuchlá
    Po opakovaném používání může pračka a prádlo zatuchnout. Existují různé důvody, proč může tato pračka zapáchat špínou a nepříjemným zápachem: – Špinavé prádlo se pere při příliš nízké teplotě, která nestačí k odstranění bakterií. Bakterie se hromadí v bubnu a způsobují nepříjemný zápach. – Pokud se prádlo pere při nízkých teplotách, prací prostředek a změkčovač tkanin se obtížně rozkládají, což může mít nakonec za následek ucpání pračky. – Pokud po vyjmutí mokrého prádla zavřete dvířka pračky, buben nevyschne. To může následně způsobit nepříjemný zápach. – Čisté mokré prádlo ponechané v pračce delší dobu může způsobit množení bakterií a nepříjemný zápach. – Nedostatečné čištění těsnění bubnu může vést k hromadění nečistot, zbytků a bakterií. – Pokud se dávkovač pracího prostředku nečistí v určitých intervalech, může se ucpat.Triky, jak zabránit nepříjemnému zápachu v pračce
    Existují různé způsoby, jak pračku vyčistit, aby vypadala jako nová. Je však třeba ji po čištění v pravidelných intervalech udržovat a vyvarovat se několika častých chyb. Zde jsou naše triky, jak zabránit ucpávání pračky a vzniku nepříjemných pachů: – Mezi jednotlivými pračkami nechávejte průzor otevřený. Pokud jej zcela zavřete, nemůže vyschnout a mohou se v něm hromadit bakterie, které způsobují nepříjemný zápach. – Po praní nechte dávkovač pracího prostředku otevřený, abyste urychlili proces sušení. – Pokud si všimnete zbytků pracího prostředku nebo změkčovadla, vyčistěte dávkovač pracího prostředku houbičkou. – Pokud je vaše čerstvé prádlo cítit vlhkostí nebo zatuchlinou, použijte přírodní složky, abyste se zbavili zápachu. Další pračku můžete zprovoznit přidáním jedlé sody do pracího prostředku. Do nádržky na změkčovač tkanin je vhodné přidat bílý ocet, aby vaše prádlo vonělo čistotou a svěžestí. – Prádlo vyjměte z pračky ihned po skončení pracího cyklu. – Do pračky nenalévejte příliš mnoho pracího prostředku, aby nedošlo k jejímu ucpání.Správná opatření pro péči o oblečení
    K udržení čistoty oblečení, ručníků, prostěradel a povlaků na polštáře používají někteří lidé různé triky. To platí zejména pro bílé oblečení, které může po častém praní zežloutnout a ztratit svůj lesk. Aby vaše prádlo neztratilo na kvalitě a abyste odstranili těžko odstranitelné skvrny, mohou být velmi účinné některé přírodní složky:
    Citron
    Citron je velmi účinným prostředkem k odstranění obtížně odstranitelných skvrn, které mohou vaše oblečení zašpinit. Tento citrusový plod je bohatý na kyselinu citronovou, což z něj činí jeden z nejekologičtějších prostředků, pokud jde o čištění celé domácnosti. Citronová šťáva má jemný, přírodní bělící účinek. Pokud máte žluté skvrny od potu nebo deodorantu, jistě víte, že se z bílého oblečení odstraňují obtížně. Ale nebojte se, stačí přidat na každou skvrnu několik kapek citronové šťávy a nechat působit asi 20 minut. Poté lehce otřete hadříkem z mikrovlákna a opláchněte studenou vodou. Výsledkem je čistá tkanina s nádhernou citronovou vůní.
    Bílý ocetBílý ocet lze v domácnosti používat univerzálně. Jako dezinfekční, odvápňovací a rozjasňovací prostředek vám tento všestranný prostředek může pomoci v každodenním životě. Je úsporný a přírodní, má účinek na odstraňování skvrn a dokáže z vašeho prádla odstranit skvrny od vína, kávy nebo rzi. Chcete-li zesvětlit bílé prádlo a ochránit je před žlutým zabarvením, jednoduše smíchejte šálek bílého octa s pracím prostředkem a spusťte pračku. Pokud chcete odstranit skvrny na určitých místech, nastříkejte bílý ocet na tato místa a nechte jej 15 minut působit. Poté vše opláchněte. Pro čisté prádlo je vhodné připravit misku s vodou a bílým octem a nechat ji stát přes noc. Druhý den umyjte obvyklým způsobem a zaznamenáte neuvěřitelné výsledky.
    Jedlá soda
    Jedlá soda
    Jedlá soda je neomylnou ochranou v boji proti těžko odstranitelným skvrnám a nepříjemným pachům, protože zvyšuje účinek pracího prostředku a neutralizuje pachy. Tato složka je navíc známá tím, že účinně odstraňuje skvrny od mastnoty, krve, červeného vína a trávy. Bojuje také proti zápachu potu, tabáku a vlhkosti. Při použití této složky si můžete vybrat variantu, která vám nejlépe vyhovuje. Pokud chcete odstranit těžko odstranitelné skvrny, naneste jedlou sodu na postižená místa a třením mokrým hadříkem se skvrn zbavte. Pokud chcete zvýšit výsledky praní v pračce, přidejte dvě polévkové lžíce jedlé sody do běžného pracího prostředku a spusťte pračku.
    Bělení
    Pro optimální péči o bílé prádlo můžete použít bělidlo. Tato složka účinně odstraňuje skvrny a dodává vašemu oblečení nádhernou bílou barvu. Jednoduše přidejte bělidlo do svého obvyklého pracího prostředku a spusťte pračku, aby bylo oblečení jako nové. Ještě účinnější je použití bělidla před praním: Špinavé oblečení namočte na 20 minut do směsi 100 ml bělidla a 5 litrů vody. Poté oblečení propláchněte ve studené vodě a vložte do pračky, abyste dokončili proces čištění.
    Peroxid vodíku
    Peroxid vodíku
    Peroxid vodíku je bezbarvá chemická sloučenina s dezinfekčními a bělicími vlastnostmi. Odstraňuje žluté skvrny, které mohou vyblednout na bílém prádle. Díky svým enzymům má peroxid vodíku schopnost odstraňovat skvrny. Chcete-li využít jeho čisticího účinku na oblečení, smíchejte ve velké míse vodu a peroxid vodíku ve stejném poměru. Poté v něm namočte oblečení na půl hodiny. Poté oblečení opláchněte studenou vodou. Pokud máte na oblečení odolnou skvrnu od potu, můžete skvrnu také polít touto směsí a pro větší účinek přidat prostředek na praní. Poté opláchněte studenou vodou.
    Marseillské mýdlo
    Marseillské mýdlo je levné a zároveň šetrné k životnímu prostředí. Tuto složku můžete použít na nejobtížnější skvrny, jako je čokoláda, krev, káva nebo máslo. Skvrnu jednoduše navlhčete marseillským mýdlem, abyste ji snáze odstranili. Poté ji otřete mokrým hadříkem a počkejte asi 20 minut. Nakonec oblečení opláchněte studenou vodou a nechte ho uschnout na vzduchu.