Aller au contenu
Accueil » 9 triků, jak udržet oblečení jako nové

9 triků, jak udržet oblečení jako nové

    Oblečení je důležitou součástí našeho vzhledu. Obměna oblečení však může být poměrně nákladná, protože si musíme kupovat stále nové. A přiznejme si, že oblečení se velmi rychle ničí kvůli různým průmyslovým pracím prostředkům, které používáme k jeho praní. Naučte se tyto triky, které prodlouží životnost vašeho oblíbeného oblečení.

    Koho by nebavilo kupovat si nové oblečení? Bohužel po několikerém nošení a praní oblečení ztrácí svůj lesk a stává se nevzhledným, alespoň pokud neznáte těchto 9 tipů.
    Jak si udržet nové oblečení
    Nošení nového oblečení je velmi příjemné. Toto uspokojení se zmenšuje, když oděv používáním a agresivním praním ztrácí svůj lesk. To však nemusí být váš případ: zjistěte, jak můžete své oblečení udržet co nejdéle jako nové.
    1. Do sušičky můžete přidat kostky ledu
    Tento trik je ideální k tomu, abyste se zbavili záhybů na oblečení a vyhladili je bez větší námahy. Teplo žehličky může být někdy až příliš agresivní. Jednoduše přidejte do sušičky 3 kostky ledu a spusťte horký program. Voda se odpaří a přirozeně vyhladí vaše oblečení.

    2. odstraňte žmolky žiletkou.
    Na vašich oblíbených vlněných nebo kašmírových svetrech se mohou hromadit žmolky. K jejich odstranění můžete použít žiletku a tyto nevzhledné malé kuličky opatrně seškrábat. Pokud si i přes tento tip uvědomíte, že váš oděv už není možné zachránit a vypadá velmi opotřebovaně, nemusíte ho vyhazovat. Existuje 8 chytrých způsobů, jak jej znovu použít.

    3. Použijte páru na deformované klobouky nebo čepice
    Na klobouky nebo čepice, které již nemají svůj původní tvar, se rychle zapomíná. Pomocí tohoto jednoduchého triku je však velmi snadné, aby vypadaly opět jako nové. Stačí je umístit nad pánev s vroucí vodou. Pára pomalu přivede vaši pokrývku hlavy zpět k životu.

    4. Obnovení barvy oblečení pomocí soli
    Jak každý ví, barva oblečení se s každým praním velmi rychle zhoršuje. Přijde čas, kdy jejich skutečný lesk vybledne. Jistě vás však potěší, že s tím můžete něco udělat. Pokud do pracího cyklu přidáte 150 g soli, vaše oblečení získá zpět svůj lesk.

    5. zapínání košil před praním
    Pokud máte v úmyslu prát oblečení, nedoporučuje se házet ho do pračky bez uspořádání. Zejména u košil je vhodné věnovat dostatek času jejich zapnutí před vložením do pračky. Zabráníte tak tomu, aby se knoflíky přilepily k ostatním kusům oblečení a poškodily je.

    6. Oblečení perte naruby
    Ať už v pračce nebo sušičce, doporučujeme prát oblečení naruby. Nejenže je tak praní účinnější, ale také se zachová barva oblečení, což vás potěší.
    7. odstraňte zápach z bot pomocí jedlé sody
    V případě, že o tom ještě nevíte: Jedlá soda je užitečným prostředkem na mnoho věcí. K odstranění nepříjemného zápachu z bot vám místo průmyslového přípravku stačí pár lžic jedlé sody. Nechte ji působit jeden večer a poté vyčistěte vnitřek čistým hadříkem.8. praní prádla ve studené vodě
    Skvrn se sice snáze zbavíte horkou vodou, ale ta poškozuje barvy. Pokud tedy chcete zachovat původní barvy oblečení, doporučuje se praní ve studené vodě.
    9. vyhněte se agresivnímu sušení
    Pokud používáte sušičku, nenastavujte příliš vysokou teplotu a nenechávejte prádlo v pračce příliš dlouho. Celkově se pro péči o oblečení a zachování jeho barev doporučuje přirozené sušení na slunci.