Aller au contenu
Accueil » 10 jednoduchých zahradnických tipů, které jsou stále příliš neznámé

10 jednoduchých zahradnických tipů, které jsou stále příliš neznámé

    Zahradničení se může snadno stát skutečnou vášní nebo velkým hlavolamem pro ty, kteří nemají zelený palec. Koneckonců pěstování pěkných rostlin není vrozené – nebojte se! Skvělé je, že si v našich obchodech můžete stejně snadno koupit již vypěstované rostliny, které můžete zasadit do trávníku nebo nechat v květináčích, jako si můžete vyzkoušet pěstování a proměnit jednoduchá semena v sazenice a poté v obdivuhodné růže, keře, ovocné stromy (abyste měli ovoce a zeleninu po celý rok) a květiny všeho druhu na své zahradě. Ať už jste amatérský zahradník, nebo se věnujete vzrušující práci s půdou, existuje několik dobře střežených tajemství, která vám na této cestě pomohou. Tyto stále příliš málo známé brilantní zahradnické tipy a rady vás překvapí, protože jsou jednoduché a v zeleninové zahradě znamenají rozdíl. Přátelé zahrádkáři, vaše rostliny si všechny tyto dobré nápady zamilují! 1) Chcete-li udržet zeminu v květináči na místě, aniž byste ucpali drenážní otvory, zasuňte do ní kávový filtr. To je jen jeden z mnoha a mnoha více než úžasných způsobů, jak unést kávový filtr. 2) Už nemáte místo? Tak si musíte vybudovat vertikální zahradu s úložným prostorem na boty. Levné a šikovné pro pěkné malé improvizované květináče!
    3) Potřebujete zalévat rostlinu, když jste pryč?Zabalte papírové ručníky, bavlněné nitě nebo tkaničky a navlhčete je v nádobě s vodou. To bude fungovat jako knot, který dodá každé rostlině vodu! 4) Abyste zabránili zvířatům v pošlapání zahrady nebo malého zeleninového záhonu, zasaďte tam plastové vidličky Neublíží jim, ale udrží je mimo zahradu, protože jsou nepříjemné. Na zahradě můžete také vysadit odpuzující rostliny nebo použít odpuzovač koček. Existuje mnoho tipů, jak ušetřit úsilí při zahradničení divoké zvěře. 5) Rozlučte se s nežádoucími slimáky a dalšími škodlivými škůdci rozdrcením vaječných skořápek a jejich rozsypáním kolem rostlin. Tím byste rostlinám, zejména zelenině, zajistili přísun vápníku, který více než ocení, a navíc je to jeden z nejlepších tipů na ekologické zahradničení bez slimáků a ekologicky škodlivých chemikálií. 6) Plísním předejdete tím, že půdu občas posypete skořicí. Skořice má na zahradě mnoho dalších využití, včetně odpuzování mravenců nebo hojení poraněných rostlin. Je to opravdu koření, které je třeba znát, abyste měli krásnou zahradu. 7) Založte semena do složených ruliček od toaletního papíru. Perfektní a úsporné řešení!8) Přidejte do půdy kávovou sedlinu, aby byla ještě bohatší. 9) Přidáním jedné nebo dvou vrstev na dno květináče můžete rostlinu zalévat méně často.
    Zdravější dětské pleny
    Obrázek: iStock
    Nezapomeňte však, že savou stranou nahoru a ne dolů. Ta bude zadržovat vodu a prospívat půdě. 10) Hnojte rostliny vodou z vaření zeleniny
    Voda z vaření zeleniny To je jeden z nejznámějších zahradnických tipů pro životní prostředí. Vody jsou skutečně velmi bohaté na živiny a nabízejí mnoho výhod. Ze všech těchto důvodů je škoda jimi plýtvat! Ještě horká voda z těstovin může zahubit plevel. S tímto trikem na plevel se musí plevel chovat dobře!