Aller au contenu
Accueil » To jsou nejlepší metody, jak se zbavit hmyzu na rostlinách a v zahradě.

To jsou nejlepší metody, jak se zbavit hmyzu na rostlinách a v zahradě.

    Mšice jsou jedním z nejčastějších škůdců venkovních rostlin. Objevte všechny triky, jak se tohoto hmyzu zbavit jednou provždy, bez použití chemických přípravků. Mšice jsou jedním ze škůdců, kterými trpí rostliny, a jedná se o malý hmyz, který se živí šťávou stonků a listů. To způsobuje onemocnění rostlin, které je může zahubit. Kromě toho existuje na rostlinách několik druhů mšic: mšice černá, mšice zelená, mšice žlutá, mšice bílá a mšice červená. Na trhu jsou k dispozici speciální přípravky, které se mšic zbavují, ale existují i přírodní řešení, například ocet proti mšicím. Ty vám pomohou zbavit se tohoto škůdce a vaše rostliny budou opět zdravé. Upozorňujeme, že vám ukážeme některé přírodní prvky, které můžete mít doma.
    Domácí prostředky na hubení mšic
    – ČesnekTento přípravek je přírodním řešením pro účinnou likvidaci černých, zelených a bílých mšic. Je velmi jednoduchý, protože vše, co potřebujete, je česnek, jeden z nejlepších přírodních insekticidů, který má navíc antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Pomůže vám však nejen bojovat, ale také předcházet různým škůdcům na rostlinách, jako jsou mšice, bakteriální infekce a plísně. Nejlepší způsob, jak tento přírodní prostředek použít, je připravit si česnekový nálev následujícím způsobem: – Připravte si 4 nebo 5 stroužků česneku a litr vody, česnek nakrájejte na velmi malé kousky a trochu ho rozdrťte. Vodu dejte do hrnce a přidejte česnek, přikryjte ji bavlněnou látkou a nechte 24 hodin odstát. – Po uplynutí této doby hrnec přikryjte a nechte 20 minut vařit. Odstavte hrnec z ohně, nechte vychladnout, nálev přeceďte a tekutinu nalijte do lahvičky s rozprašovačem. – Po vychladnutí můžete česnekový nálev nastříkat na rostliny, abyste zahubili bílé, černé nebo zelené mšice. Používejte jej maximálně 5 dní, není vhodné jej používat několik dní po sobě, zejména u citlivějších rostlin. Nejlépe je použít jej v době, kdy na něj nesvítí přímo slunce, aby nedošlo k poškození rostliny.
    – OcetZápach a kyselina octová jsou dva důvody, které činí ocet velmi účinným domácím prostředkem proti mšicím. Ocet však působí proti mšicím na rostlinách jako repelent, takže se používá spíše k prevenci než k hubení. Přesto jej aplikujte jednou denně několik dní po sobě a měli byste se mšic zbavit.
    Hmyz nezabije, ale donutí ho přejít na jinou rostlinu. K výrobě tohoto účinného repelentu,
    smíchejte 1 litr vinného octa s 10 litry vody.
    Tento poměr můžete dodržet a přidat více nebo méně v závislosti na velikosti a počtu rostlin. Postříkejte všechny rostliny, když nejsou na slunci, abyste se vyhnuli bílým a všem ostatním mšicím.
    – Kopřivy
    Zelené nebo bílé kopřivy vydávají vůni a látky, které jsou ideální pro likvidaci černých, bílých, žlutých, červených a zelených mšic. A způsob přípravy je velmi jednoduchý. Vezměte velký svazek kopřiv, v rukavicích, abyste se vyhnuli kopřivám, a připravte si 1,5 až 2 litry vody. Kopřivy nechte jeden den přikryté, aby se mohly namočit. Po této době tekutinu sceďte a nalijte ji do lahví s rozprašovačem. Nakonec touto kopřivovou tekutinou postříkejte všechny rostliny a uvidíte, že mšice rychle a účinně zmizí.- Tabák
    Možná tomu nebudete věřit, ale jedním z nejlepších domácích prostředků na hubení mšic na růžových keřích, ovocných rostlinách, ovocných stromech nebo jakémkoli jiném druhu stromu je pesticid vyrobený z tabáku. Důvod? Obsahuje toxické látky, jako je nikotin, které jsou škodlivé i pro tento hmyz. Z tohoto důvodu, pokud jej použijete v koncentrované formě ve vodě, poslouží jako pesticid proti nejběžnějším mšicím, a to mšici zelené, bílé a černé. Je však účinný i proti méně běžným mšicím, tj. žlutým a červeným mšicím. Chcete-li využít jeho účinků, jednoduše vložte tabák do vody tak, aby uvolňoval látky co nejdéle. Poté jej přefiltrujte a dejte do rozprašovače, kterým postříkejte rostliny. Udělejte to, když nejsou na slunci, abyste je nespálili, a nepoužívejte ho déle než 15 dní v kuse.
    . Mýdlo
    Černé, žluté, červené, zelené nebo bílé mšice, nezáleží na tom, jaký druh mšic vaše rostliny mají, mýdlo je jedním z nejlepších domácích prostředků proti tomuto škůdci. Můžete použít například prostředek na mytí nádobí, který je velmi účinný, ale musíte ho používat opatrně, abyste nepoškodili rostlinu.