Aller au contenu
Accueil » Kefírová dieta – Konečně začnete hubnout – Jak zhubnout až 2 kg za týden.

Kefírová dieta – Konečně začnete hubnout – Jak zhubnout až 2 kg za týden.

    Snem každé ženy je dodržovat dietu, která bude mít vliv na zbavení se nadváhy.
    Jednou z nich je účinná a také doporučovaná kefírová dieta. Tento mléčný výrobek je známý svým extrémně nízkým obsahem kalorií. Navíc obsahuje vysoké množství bílkovin, které jsou při budování svalové hmoty velmi důležité.

    Kromě toho obsahuje prospěšné bakterie i vitaminy, které účinně normalizují střevní mikroflóru. Od nynějška můžete zdravě ztrácet nechtěná kila a zároveň si každý den dodávat energii.

     

    První a nejdůležitější složkou této diety je samozřejmě kefír, který pozitivně přispívá k hubnutí.

    Kromě toho je velmi zdravá. Další složkou jsou vejce, protože už v sobě obsahují dostatek bílkovin, které lidské tělo na delší dobu řádně zasytí, takže nebudete muset mezi jídly nic mlsat.

    Kromě toho se vyznačují nižším příjmem sacharidů, čímž přispívají k dostatečnému množství pro dodání energetické potřeby. Existuje ještě jedna nesmírně důležitá potravina, kterou je třeba při této dietě konzumovat, a tou je tvaroh. Obsahuje rovněž velké množství bílkovin, stejně jako fosforu, vápníku a vitaminu B12.

     

    Doporučuje se, aby se obsah dodávaného tuku pohyboval v rozmezí 5 až 9 %, takže je třeba vyloučit nízkotučné výrobky.

    Vzorový jídelníček kefírové diety:

    V pondělí můžete začít 2 pomeranči, 2 vejci natvrdo a 1 sklenicí kefíru. Oběd je 1 sklenice kefíru a 200 g vařených kuřecích prsou. Den můžete zakončit 200 g tvarohu, 1 pomerančem a 1 sklenicí kefíru.

     

    V úterý se doporučuje stejná snídaně. Naopak oběd se bude skládat z 200 g bílé a dušené ryby a 1 grapefruitu. K večeři si můžete připravit 200 g tvarohu a 1 sklenici kefíru.
    Ke středeční večeři si jednoduše připravte omeletu ze 2 vajec s oblíbenými bylinkami zapíjenou 1 sklenicí kefíru. Oběd se skládá z 200 g ovesných vloček a 3 vlašských ořechů. K večeři opět 200 g tvarohu a 1 sklenici kefíru.

     

    Ke čtvrteční snídani si dejte 2 pomeranče a 2 vejce natvrdo s 1 sklenicí kefíru. K obědu si jednoduše připravte 200 g vařených kuřecích prsou s 1 sklenicí kefíru.
    Večeře bude tentokrát pestřejší, protože ji kromě 200 g tvarohu s oblíbenými bylinkami tvoří ještě 1/2 papriky a 1 okurka.

    Páteční snídaně vypadá následovně:

    Sdílet na FB
    2 vejce natvrdo
    150 g mrkvového salátu ochuceného olivovým olejem a slunečnicovými semínky.
    Oběd je 200 g vařeného hovězího masa a 1 pomeranč. Páteční večeři naopak tvoří 200 g tvarohu spolu s 1 sklenicí kefíru.

     

    Víkend začněte omeletou ze 2 vajec s libovolnými bylinkami a 1 sklenicí kefíru. K obědu se doporučuje uvařit 200 g ryby v páře a grep a k večeři 200 g tvarohu s oblíbenými bylinkami, půlkou papriky a 1 okurkou.

    Nedělní snídaně se skládá ze 2 pomerančů, 2 vajec uvařených natvrdo a 1 sklenice kefíru. K obědu navíc 200 g ovesných vloček s kefírem a 3 lískovými oříšky. Večeře – opět 200 g tvarohu a 1 sklenice kefíru.