Aller au contenu
Accueil » Shnilý kufr – rychle připravený dort, který překvapí vaše hosty lahodnou chutí

Shnilý kufr – rychle připravený dort, který překvapí vaše hosty lahodnou chutí

    Tento dort s žertovným názvem « Shnilý kufr » se na mém stole objevuje často. Vypadá velmi lákavě a chutná tak dobře, že se to těžko popisuje slovy!
    Směs sušeného ovoce a ořechů je největší předností tohoto dezertu! Dokonce i ti, kteří nemají rádi sušené švestky nebo meruňky, budou v pokušení ochutnat kousek tohoto cukrářského mistrovského díla a nebudou litovat!

     

    Ingredience
    Smetana – 750 ml
    Cukr – 350 g
    Vejce – 1 kus
    Prášek do pečiva – 2 čajové lžičky
    Pšeničná mouka – 3 šálky
    Sultánky – 150 g
    Sušené meruňky – 150 g
    Švestky – 150 g
    Vlašské ořechy – 50 g
    Příprava

    Sdílet na FB
    Smíchejte 250 g zakysané smetany, 150 g cukru a vejce. Po částech přidejte mouku a prášek do pečiva. Uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do lednice.

    Připravíme si náplň. Sušené ovoce vložíme do různých misek a zalijeme je vroucí vodou, necháme 15 minut odstát. Poté je jednotlivě rozmělníme v mixéru. Do každého přidejte 25 g cukru

    Těsto rozdělte na 6 dílů, každý díl rozválejte na tenkou 2-3 mm vrstvu. Každou potřeme náplní: a 2 lžíce sušených švestek, 2 lžíce sultánek a 2 lžíce meruněk, srolujte.

    Rolky položíme na vymaštěný plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 25-30 minut. Mezitím vyšlehejte smetanu se zbývajícím cukrem.

    Mírně vychladlé rohlíčky nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. Plech zakryjte potravinovou fólií a potřete 3 lžícemi krému.

    Na plech položte vrstvu rohlíků, uspořádejte je svisle, potřete krémem a stejným způsobem položte další 2 vrstvy. Hotový dort dejte na 8-10 hodin do chladničky.

    Ozdobte nasekanými vlašskými ořechy. Dort můžete také ozdobit čokoládovým krémem, kakaem, ořechy apod. Dobrou chuť!