Aller au contenu
Accueil » Zalévá své rostliny mlékem. O dva dny později nemůže uvěřit tomu, co na zahradě vidí!

Zalévá své rostliny mlékem. O dva dny později nemůže uvěřit tomu, co na zahradě vidí!

    Existují dvě univerzální pravdy, o kterých jsou lidé odjakživa přesvědčeni. Kočky pijí mléko a rostliny potřebují vodu. Ve skutečnosti se mýlíte v obojím. Zatímco rostliny potřebují ke svému přežití vodu, mají rády i mléko Také většina koček ve skutečnosti nesnáší laktózu, takže koťata starší 12 týdnů by měla popíjet pouze vodu.
    Podle mnoha zdrojů, včetně Gardening Know How, může být mléko pro vaši zahradu přínosem.
    1. Mléko působí jako hnojivo
    Vápník obsažený v mléce může pomoci posílit strukturu rostliny. Výživné vlastnosti, které zvířata a lidé získávají z mléka, ve skutečnosti pomáhají chránit rostliny.
    2. mléko může dezinfikovat
    Když se mléko použije na místech s přímým slunečním světlem, získá antiseptické vlastnosti. Cape Gazette doporučuje namáčet zahradnické nůžky do mléka, abyste je dezinfikovali místo bělidla.
    3. mléko může zabránit vzniku plísní
    Proti houbovým chorobám (jako je plíseň nebo hniloba) můžete bojovat tak, že na povrch rostlin nanesete naředěné mléko. Největšího úspěchu dosáhnete kombinací 1 dílu mléka a 2 nebo 3 dílů vody. Tuto směs byste měli stříkat na listy rostlin každých 10 dní. Nejlepších výsledků dosáhnete, když tento přípravek použijete na začátku sezóny jako preventivní opatření.4. mléko zlepšuje zdraví půdy
    Používání mléka do půdy nebo kompostu může půdu ozdravit, protože půda absorbuje tuky a vitamíny obsažené v mléce. Někteří lidé se rozhodnou sypat sušené mléko přímo do půdy, ale můžete také použít naředěnou směs, která by měla pomoci udržet zápach.
    5. Chraňte svá rajčata
    Pokud chcete rajčata ochránit před hnilobou a chorobami, zkuste smíchat 1 díl odstředěného mléka s 9 díly vody. Každých několik týdnů (až do poloviny léta) rostlinu postříkejte, aby se k vašim rajčatům nedostaly choroby. reklama – více informací níže
    6. mléko může odradit některý hmyz
    Při správné aplikaci může kravské mléko odradit některé brouky, jako jsou mšice a roztoči.
    7. mléko a melasa
    I když mléko dělá na zahradě zázraky, můžete sílu tohoto zahradního přítele posílit tím, že ho smícháte s melasou. Kombinace mléka a melasy zvýší potřebnou hladinu cukru (což by mělo rostlinám pomoci udržet si sílu) a směs odradí plevel, protože díky této kombinaci jsou půdní podmínky pro semena plevelů nepříznivé.