Aller au contenu
Accueil » Jak vyčistit podlahu zubní pastou, aby byla čistá a lesklá

Jak vyčistit podlahu zubní pastou, aby byla čistá a lesklá

    Zubní pasta neslouží pouze k bělení zubů a odstraňování zbytků jídla ulpělých na zubním kartáčku. Ve skutečnosti lze tento ekologicky šetrný výrobek použít jako odmašťovač a odstraňovač skvrn pro čištění dlaždic nebo keramických podlah. Pro dobrou péči o podlahy a optimální lesk vám ukážeme, jak zubní pastu používat. Jedlá soda, citronová šťáva, bílý vinný ocet nebo krystalická soda… Existuje mnoho čisticích prostředků, které jsou ekonomické a ekologické. Aby se lidé vyhnuli používání chemikálií, stále více jich volí přírodní produkty, které vyčistí podlahu, dodají interiéru opět lesk a šíří v domácnosti příjemné vůně. Mezi nejznámější opakovaně použitelné výrobky patří zubní pasta. Tato pasta je velmi účinná a může být udržovacím prostředkem, který lze bez omezení používat k čištění podlah, ale nejen jich! Prozradíme vám více.
    Jak vyčistit podlahu pomocí zubní pasty?
    Každý ví, že zubní pasta je nezbytná pro dobrou ústní hygienu. Málokdo si však uvědomuje, že tento čisticí prostředek lze použít různými způsoby. K odstranění nečistot, vyčištění různých povrchů nebo odstranění plísní je zubní pasta skvělým spojencem. Zde se dozvíte, jak tento výrobek použít k čištění a lesku podlahy.
    Složení :2 šálky studené vody
    2 polévkové lžíce pracího prostředku
    100 mililitrů bílého octa
    2 polévkové lžíce zubní pasty
    Příprava :
    Nejprve nalijte do misky studenou vodu a poté přidejte zubní pastu. Míchejte, dokud nezískáte homogenní přípravek. Přidejte bílý ocet a důkladně promíchejte. Poté přípravek přelijte do kbelíku nebo misky. Přidejte jeden litr studené vody s přidaným čisticím prostředkem. Váš čisticí prostředek je připraven k použití! Jednoduše namočte mop do kbelíku, abyste vytřeli podlahu a vaše dlaždice se leskly.
    Tipy na čištění pomocí zubní pasty – Zdroj: spm
    Další tipy s použitím zubní pasty
    Zubní pasta může být působivá pro údržbu domácnosti. Zde je několik nečekaných využití tohoto babského prostředku:Nechte kohoutky zářit
    Chcete-li kohoutky vyčistit a vyleštit, stačí na vlhký hadřík nebo houbičku nanést trochu zubní pasty. Poté kohoutky vydrhněte, abyste odstranili stopy vodního kamene a nečistot. Nechte přípravek působit 10 minut a poté jej opláchněte vlažnou vodou. Zvažte osušení kohoutků suchým hadříkem.
    Čištění spár dlaždic a ledničky
    Švy často zčernají v důsledku vlhkosti a zbytků potravin. Ať už čistíte spáry dlaždic nebo lednice, dobrým řešením může být zubní pasta. Začněte opláchnutím spár a poté použijte zubní pastu. Nezapomeňte nechat přípravek působit 10 minut a poté spáry vydrhněte starým zubním kartáčkem, abyste jim vrátili původní bělost.
    Leštění stříbrných předmětů
    Díky zubní pastě se stříbrné předměty působivě lesknou. Naneste na postižený předmět kapku zubní pasty a poté jej otřete měkkým hadříkem. Poté opláchněte vlažnou vodou a osušte čistým hadříkem.
    Umyjte okna