Aller au contenu
Accueil » JAK UŠÍT DOKONALÉ ROHY ZA PÁR MINUT: TECHNIKA, KTEROU SE UČÍ ŠVADLENY, SE OBJEVUJE.

JAK UŠÍT DOKONALÉ ROHY ZA PÁR MINUT: TECHNIKA, KTEROU SE UČÍ ŠVADLENY, SE OBJEVUJE.

    Šití vlastních oděvů, aby byly lepší a lépe padly, je ctnost, ale není vždy snadné ji uvést do praxe.

    ŠITÍ KROUŽKŮ
    Ne každý umí šít. Záhyby kalhot, rohy, knoflíky a podobně se rozhodně nešijí samy. A přesto se každému může stát, že musí vzít do ruky jehlu a nit, aby na poslední chvíli přišil nějakou drobnost, která by jeho vzhled dotvořila, aby nevypadal super nedbale.

    Ti, kteří měli (nebo stále mají) štěstí na babičky a maminky, které uměly šít se zavřenýma očima, si mohou snadno nechat vysvětlit nejrychlejší techniky šití. Ti, kteří naopak s šitím rohů bojují, se mohou řídit technikou ukradenou švadlenám, kterou vám vysvětlíme níže.

    Krejčovský trik
    Nejprve si změřte, co budete zakrývat, a pravítkem změřte výšku stran. Například stůl by mohl mít tloušťku asi 8 centimetrů. Tužkou nakreslete tečky, abyste v levém dolním rohu ubrousku našli oněch 8 centimetrů. Po vybrání teček obkreslete tužkou čáry. Vznikne vám čtverec.

    Pomocí nůžek na textil vystřihněte vzniklý čtverec. Nyní přeložte oba okraje čtverce, které zůstaly na látce, a přejeďte je pod šicím strojem, abyste je spojili na pravé a rubové straně. Přebytečnou látku odstřihnete nůžkami. Vzdálenost od okraje by měla být přibližně 0,5 cm.

    Pod šicím strojem látku zastřihnete tak, že rohy přehnete dvakrát o půl centimetru zpět na sebe. Roh je krásně vytvořený.

    Šití – nanopress.co.uk
    Předtím získaný malý čtverec bude třeba pod strojem postupně sešít, konce přehnout a získat malý trojúhelník. Dbejte na to, aby zůstal malý nezašitý otvor. Po získání trojúhelníku jej umístěte pod dříve získaný roh s látkou a projeďte jím pod strojem. Trojúhelník se umístí do vrcholu rohu.