Aller au contenu
Accueil » Želatinový dort s želé – lahodný želatinový dort s jemným piškotovým dortem. Moje děti je milují.

Želatinový dort s želé – lahodný želatinový dort s jemným piškotovým dortem. Moje děti je milují.

    Lahodný dezert pro každého, kdo je blázen do želé fazolí. Krásný a barevný krémový dort, který potěší každého! Snadno se připravuje a zaručuje neobvyklou kombinaci chutí.
    Pro krásný kontrastní efekt zvolte želé různých pestrých barev. Dort můžete také obohatit plátky ovoce, například broskví nebo ananasu v konzervovaném sirupu. Dejte se do práce!

    SUROVINY
    250 g máslových sušenek
    100 g cukru
    50 g rozpuštěného másla
    375 g smetany
    250 ml ananasové šťávy
    vanilka
    1 balíček želatiny
    želé s citronovou, hroznovou, jahodovou, broskvovou nebo pomerančovou příchutí (nebo podle potřeby)

    PŘÍPRAVA
    1. Připravte si několik druhů želé různých barev, ale s menším množstvím vody, než je uvedeno na obalu. Získáte tak tužší strukturu směsi. Hotové vychlazené želé dejte ztuhnout do lednice.
    2. Sušenky rozdrtíme mixérem a smícháme je s cukrem a rozpuštěným máslem. Přeneseme je do formy a po celé ploše dobře prošleháme. Poté sušenkovou směs pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

    3. Během této doby smíchejte ananasovou šťávu se želatinou a povařte, aby se želatina zcela rozpustila. Smetanu s vanilkou vyšlehejte v mixéru, a když ananasová šťáva se želatinou vychladne, přidejte ji do krému.

    4. Vychladlé a ztuhlé želé nakrájejte na kostičky. Kostky pak velmi opatrně vmícháme do smetanové směsi a velmi jemně promícháme, abychom želé nepoškodili. Hotovou směs naneste lžící na vychladlý piškotový dort a dejte do chladničky, aby dobře ztuhla.

     

     

    Dort je velmi jednoduchý, ale vyžaduje trpělivost při čekání na ztuhnutí želé. Jinak je ale dort zaručeně zábavný a určitě stojí za hřích… Dobrou chuť!