Aller au contenu
Accueil » POUZE POKUD ZALIJETE TENTO ŠÁLEK, VAŠE KVĚTINY ZŮSTANOU SVĚŽÍ PO DOBU 3 LET: ZARUČENÝ VÝSLEDEK

POUZE POKUD ZALIJETE TENTO ŠÁLEK, VAŠE KVĚTINY ZŮSTANOU SVĚŽÍ PO DOBU 3 LET: ZARUČENÝ VÝSLEDEK

    Mít květinovou zahradu nebo terasu hýřící barvami a vůněmi je prostě krásné, ale člověk se musí umět v rostlinách vyznat a pečovat o ně. Druhů je mnoho, stejně jako jejich neustále se měnící a – ne vždy – snadné požadavky. Zkušení zahradníci vám chtějí prozradit malé tajemství, protože s jedním šálkem přírodního hnojiva můžete dosáhnout velkého úspěchu.

    K ČEMU SE POUŽÍVÁ HNOJIVO NA ROSTLINY?
    Hnojivo, nejlépe přírodní, se skládá z řady živin pro rostliny. Obvykle je bohaté na vápník, draslík, síru a všechny živiny pro půdu, které pomáhají rostlině zdravě růst a mít krásné květy.

    Půda musí být úrodná, dobře vyživená a hydratovaná, aby poskytovala rostlině vše, co potřebuje pro svůj vývoj a výživu.

    Funkce hnojiva lze shrnout následovně:

    hnojit půdu
    Důkladně vyživovat půdu
    Pomáhat s choroboplodnými zárodky, bakteriemi a abnormalitami rostlin.

    Obecně platí, že hnojivo by se mělo do půdy přidávat v různých ročních obdobích v závislosti na druhu rostliny. Ať už jsou použity jakékoliv složky, tento produkt pomáhá pH půdy a vyživuje hluboko do kořenů.

    Existují chemická hnojiva, ale je možné si je připravit i doma s pomocí složky bohaté na základní rostlinné živiny.

    Bujné květy s tímto přírodním hnojivem
    Zkušení zahradníci přišli na speciální recept, který zahrnuje použití přísady. Jedná se o známé a velmi oblíbené ovoce, které se obvykle používá k samostatnému vychutnávání nebo při přípravě dezertů a zmrzliny.

    Bylo zjištěno, že jeho slupka je vynikajícím přírodním hnojivem pro rostliny, zejména pro ty, kteří chtějí zdravé a svěží květy. Hlavní složky jsou následující:

    Papájové slupky
    Voda

    Hnojivo z papáji-NanoPress.co.uk
    Vezměte tyto dvě jednoduché ingredience a vložte je do mixéru. Nechte je dvě minuty mixovat a sekat a poté je přelijte do nádoby. Po několika minutách přeceďte, až získáte příjemnou tekutinu, kterou použijete jako přírodní hnojivo.

    Přiměřené množství nasypte přímo na půdu a nechte působit: tuto výživu můžete asi po měsíci znovu dodat, aby rostlina měla vše, co potřebuje, a květy byly krásné i zdravé.

    Pro nezasvěcené: papája je tropické ovoce patřící do čeledi Caricaceae, které je bohaté na antioxidanty. Roste v Mexiku z malého stromu, který se prezentuje zvláštním podlouhlým tvarem s různými barvami slupky, jako je oranžová – žlutá nebo zelená.

    Používá se jako hnojivo, protože je bohaté na draslík, hořčík, vitamin C, vitamin A, foláty a karotenoidy.