Aller au contenu
Accueil » Tento domácí sýr Cottage Snack si získal srdce Mich Domestic. Dělám skoro každý víkend

Tento domácí sýr Cottage Snack si získal srdce Mich Domestic. Dělám skoro každý víkend

    Moje tvarohová svačinka je lepší než jakákoli koupená v obchodě! Často experimentuji s jejími přílohami, ale dnes vám představím verzi s některými z mých oblíbených.

    Rozhodla jsem se udělat tvaroh se šunkou a olivami a koprem. Tato kombinace vytváří neuvěřitelně lahodnou svačinku a krásně vypadá. Sušená rajčata dodávají sýru jedinečnou chuť. Často ji podávám na vánoční stůl.

    K jeho výrobě používejte pouze kvalitní tvaroh bez přídatných látek. A teď je čas na recept!

     

    Ingredience
    Tvaroh – 1,3 kg
    Mléko – 1 l
    Máslo – 100 g
    Šunka – 200 g
    olivy – 150 g
    Sušená rajčata – 100 g
    Kurkuma – 0,5 čajové lžičky
    Sůl – 1 čajová lžička
    Soda – 0,5 čajové lžičky
    Oblíbené bylinky – podle chuti

    Příprava
    Mléko nalijte do tvarohu a vařte na prudkém ohni. Za občasného míchání kontrolujte konzistenci tvarohu. Pokud se začne rozpouštět, stáhněte ho z ohně.

    Připravte náplň. Šunku nakrájejte na kostičky, olivy rozdělte na 4 části , rajčata a bylinky nakrájejte.

    Tvaroh vložte do cedníku, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Sýr dobře vymačkejte od syrovátky. Přidejte máslo, sůl, jedlou sodu a kurkumu.

     

    Tvarohovou směs vařte na mírném ohni za stálého míchání. Když je hladká, přidejte zbývající přísady (bez bylinek). Za stálého míchání vařte další 3 minuty.

     

    Sýr přendejte na potravinovou fólii a vytvarujte z něj váleček. Okraje pevně zavažte. Směs můžete rozdělit na dvě části a různě je naaranžovat.

     

    Druhou část směsi posypte bylinkami, dobře uzavřete a zabalte do potravinářské fólie. Vložte do chladničky na nejméně 2 hodiny.

     

    Moje rodina je z této domácí tvarohové svačinky nadšená! Když nemám čas na snídani, vezmu si pár kousků tvarohu s sebou do práce a sním ho s kouskem chleba nebo i samotný s kávou či čajem. Velmi sytý a výživný pokrm!