Aller au contenu
Accueil » Mrkev po korejsku je perfektní rychlý salát. Skvěle se hodí jako příloha nebo svačina. Recept

Mrkev po korejsku je perfektní rychlý salát. Skvěle se hodí jako příloha nebo svačina. Recept

    Korejská mrkev je recept na velmi jednoduchý a pikantní pokrm.
    Dnes se dozvíte, jak je připravit. K přípravě tohoto pokrmu vám postačí několik jednoduchých ingrediencí. Mrkev po korejsku můžete jíst prakticky každý den, ale bude také skvělým pokrmem pro různé oslavy.

     

    Jak připravit mrkev po korejsku?

    Pokud nemáte rádi čínské zelí, může být jeho skvělou náhradou mrkev. Tento recept se ukázal jako velmi chutný, navíc je světově proslulý.

     

    Vaření

    Mrkev oloupejte a nastrouhejte na speciálním struhadle. Toto struhadlo se nazývá krouhač nebo korejské struhadlo na mrkev. Na jeden kilogram mrkve budete potřebovat asi jednu lžičku soli a půl lžičky cukru. Jakmile mrkev nastrouháte, vložte ji do hluboké mísy a okořeňte. Poté přidejte 2 až 3 kapky octa.

     

    Do pánve vložte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji na rostlinném oleji do měkka. Jakmile změkne, přidejte k ní trochu červené papriky a promíchejte.

     

    K mrkvi přidejte prolisovaný stroužek česneku a poté přidejte cibuli. Dochuťte po půl lžičce černého pepře a koriandru. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

     

    Salát je hotový, ale pro lepší chuť ho můžete nechat 2 až 3 hodiny odležet v chladničce. Tento jednoduchý, klasický způsob přípravy mrkve na korejský způsob je ideálním nápadem na zdravou svačinu nebo salát k večeři.

     

    Vaše chuťové pohárky potěší chuťovými vjemy, které tento jednoduchý a chutný pokrm poskytuje. Dobrou chuť!