Aller au contenu
Accueil » 10 kroků, jak získat 22 až 35 kg rajčat z každé vypěstované rostliny

10 kroků, jak získat 22 až 35 kg rajčat z každé vypěstované rostliny

    Pěstování vlastních rajčat nebo zeleniny znamená záruku jejich kvality. A výhody, které jsou s tímto postupem spojeny, jsou přinejmenším vítané. Když si vypěstujete vlastní rajčata, můžete si pochutnat na čerstvé bio zelenině. Vypěstované s péčí a láskou, nepotřebujete zelený palec, abyste měli doma krásná rajčata. V tomto článku vám vysvětlíme, jak na to. Mezi různými dobrými radami pro pěstování rajčat je i ta, která vám zajistí dobrou produkci. V pouhých 10 jednoduchých krocích můžete vypěstovat rajčata s uspokojivou úrodou:
    Nejprve si pořiďte kvalitní a ekologická rajčata s ohledem na jejich druh v závislosti na podnebí ve vašem regionu. Můžete využít rady místního odborníka, abyste získali rajčata, která vám budou nejlépe vyhovovat (mít kvalitu znamená také zajistit kvalitní pokrmy).
    Položte rostliny na bok
    Poté vykopejte rýhu, do které rostliny zasadíte, a ponechte 8 cm nezakrytých.
    Přidejte pomalu se uvolňující hnojivo v množství čtvrt až půl šálku.
    Pro každou rostlinu postavte klec. Ta by měla být vysoká asi 150 cm a mít průměr 60 cm.
    Klece zakryjte plovoucí dekou. Tím je ochráníte před větrem.
    Poté rostliny každý týden přihnojujte aplikační špičkou. Dbejte na to, abyste jej aplikovali přímo na listy.Jakmile se objeví první výnosy, naplňte rajčata dvěma až třemi lžičkami síranu amonného. Poté je zalijte.
    Když rajčata dosáhnou 30 % zralosti, skliďte je. Tím zabráníte ptákům, aby je sebrali.
    Nakonec, abyste je uchovali a zabránili jejich zkažení, neukládejte je do lednice.
    Pěstování rajčat – The Pruce
    Informace o péči o rajčata
    Je důležité znát nejpříznivější prostředí pro rajčata, aby mohla růst v těch nejlepších podmínkách. Le Jardinier Malin vám poradí. Měli byste tedy vědět, že rajčata milují bohatou půdu a měla by být předem přihnojena. Musí být také dobře vystavena slunečnímu záření. A konečně pravidelná zálivka zabraňuje vzniku chorob (dbejte na to, aby listy nebyly přemokřené).
    Rajčata v květináčích – sklizeň na stole
    Ideální péče o rajčata
    Pro zajištění jejich optimálního vývoje se, jak bylo uvedeno výše, důrazně doporučuje dobré oslunění. K tomu patří i rozhovor:
    Odstranění výhonků, nazývaných také « chamtivé ». Důvodem je, že se pravděpodobně objevují na spojnici mezi stonkem a listem. Tyto výhony také nasávají velké množství mízy, což omezuje dobrý růst rostliny.
    Jakmile rostlina dosáhne dobré výšky, seřízněte hlavu, přičemž 5 skupin listů ponechte nedotčených.
    Nezapomeňte také zrýt a vyčistit půdu, protože tím zabráníte výskytu plevele.
    Jako dobré hnojivo se doporučuje chmelový nebo kopřivový hnůj, které rostlinu posilují a zabraňují chorobám. A pokud chcete mít vizuálně atraktivní rajčata, použijte speciální organické hnojivo na rajčata. Aplikujte ho jednou až dvakrát měsíčně. Správné zahradnické návyky zajistí prakticky bezchybné výsadby. Rostliny rajčat – Saga
    Choroby rajčat
    Mluvili jsme o tom, že rajčata jsou náchylná k chorobám. Zde jsou uvedeny, abyste je mohli snadno rozpoznat:Plísňová hniloba rajčat: na listech jsou černé skvrny.
    Prašná plíseň: bílé skvrny na listech
    Mšice: listy rajčat se kroutí
    Bejlomorka: na spodní straně listů se shromažďují malé bejlomorky. V tomto případě je třeba použít insekticid rostlinného typu. K bázi rajčat můžete také vysadit nasturtium.
    Tomato leaf miner: jedná se o larvu, která vyhrabává galerie na listech, rajčatech a dokonce i na stoncích.
    Raná plíseň rajčat: Na rajčatech se vyskytují formy podobné nekróze. Všimneme si také, že se na povrchu objevují černé skvrny.