Aller au contenu
Accueil » Jak odstranit skvrny od bělidla z oblečení

Jak odstranit skvrny od bělidla z oblečení

    Je to bezpochyby jedna z nejhorších nočních můr každého, kdo je zvyklý pracovat v domácnosti: objevit na oblečení skvrny od bělidla. Není však třeba se znepokojovat, protože tato situace není nevyhnutelná. Pokud jste se nejednou stali obětí tohoto oxidačního roztoku, pak jsou tyto tipy přesně to, co potřebujete. Kolikrát se vám stalo, že jste na oblečení objevili skvrny, které se náhle objevily? Bělidlo je sice pro některé domácí práce prospěšné. Pokud však jde o naše oblečení, je to úplně jiná záležitost!

    Jak řešíte problém skvrn od bělidla na textilu?

    Možná si myslíte, že samotná opatrnost stačí k tomu, aby se vaše oblečení nepoškodilo bělidlem. To však není tak docela pravda. Stačí jen pár stříkanců, aby se stalo to, čeho jste se báli. Totéž platí i pro praní prádla. Bělidlo totiž často zbarví dříve sněhobílé oblečení do žluta. Nebojte se, pokud jste byli zvyklí oblečení vyhazovat. Buďte si jisti, že už to dělat nemusíte. Objevte dva tipy, jak můžete kompenzovat poškození a odstranit ošklivé zabarvení ničící váš textil.

    Tip č. 1
    Potřebujete: 1. Zkontrolujte, zda je prádlo v pořádku a zda je v pořádku:
    Jeden šálek bílého octa
    Jeden šálek alkoholu
    Jak používat
    Vezměte misku a nalijte do ní oba šálky, než vše smícháte dohromady. Jakmile získáte jednolitou směs, naneste ji hadříkem na skvrnu, kterou chcete odstranit. Dávejte pozor, abyste hadřík o látku netřeli příliš silně, jinak hrozí, že se skvrna rozšíří. Oděv ihned poté opláchněte studenou vodou. V případě potřeby postup opakujte.
    Tip č. 2
    Budete potřebovat:
    Potřebujete: jednu polévkovou lžíci čpavkuZpůsob použití
    Pokud je vaše oblečení vyrobeno z vlny nebo bavlny, namočte čistý hadřík do čpavku a potřete znečištěné místo bělidlem. Poté vložte oblečení do pračky.
    Ultimátní prostředek na velmi odolné skvrny
    Dva výše uvedené tipy obecně vedou k potěšujícím výsledkům. Pokud jsou však skvrny na oblečení i přes vaši snahu stále patrné, existuje alternativní plán, který byste měli zvážit. Ten spočívá v bělení postiženého oblečení. A k tomu není lepší způsob než použít přípravek, který problém vůbec způsobil! Jednoduše přidejte horkou vodu a bělidlo do misky v poměru jeden litr vody na jeden šálek bělidla. Namočte oblečení (pokud je vyrobeno z přírodního materiálu) a nechte ho namočené, přičemž v pravidelných intervalech míchejte dřevěnou špachtlí. Pokud voda změní barvu, oblečení vyperte. V případě potřeby postup opakujte. Po zesvětlení můžete oblečení znovu obarvit vybranou barvou. Nezapomeňte, že je důležité vždy zvolit správné přípravky pro typ tkaniny, kterou chcete ošetřit, aby nedošlo k jejímu poškození.Některá opatření, která je třeba dodržovat při používání bělidla
    – Bělidlo by mělo být skladováno mimo dosah tepla, světla a slunečního záření. – Lahve by měly být skladovány uzavřené a ve svislé poloze. – Bělidlo by nemělo být skladováno v blízkosti jiných kyselých nebo oxidačních produktů, jako jsou tablety nebo pevný chlor. – Měl by být skladován mimo dosah dětí. – Měl by být skladován na místě, které je mimo dosah dětí. – Neukládejte jej do nádoby, která se používá také na potraviny, aby se bělidlo nesmísilo s jinou tekutinou vhodnou k pití. – Měl by být uchováván co nejdále od oděvů. – Při profesionálním použití většího množství bělidla se důrazně doporučuje používat vhodné rukavice a ochranné brýle.