Aller au contenu
Accueil » Umístěte čajový sáček do dřezu s mastným a špinavým nádobím. Efekt je neuvěřitelný!

Umístěte čajový sáček do dřezu s mastným a špinavým nádobím. Efekt je neuvěřitelný!

    Po ochutnání lahodně vonícího čaje máme všichni nutkání vyhodit ho do koše. Ale kdybychom věděli, jak užitečný je tento malý čajový sáček, neudělali bychom to. Proč? Vysvětlíme vám vše. Od roku 2012 jsou Francouzi třicátými největšími konzumenty čaje na světě. Pokud se tedy všechny tyto čajové sáčky používají, je třeba s tím něco dělat. Ty totiž mohou mít různé užitné vlastnosti, jen by se mělo vědět, které. Budete překvapeni, až se váš život stane jednodušším. Zde je stručný přehled složení a vlastností čaje.
    Složení čaje
    Čaj obsahuje asi 500 účinných látek. Skládá se především z vody (75 %), tříslovin, bílkovin, aminokyselin, kterými jsou čaj a serin, lipidů, organických kyselin, vitaminů A, B, C, E, P a minerálních látek, včetně draslíku, fosforu, fluoru a hořčíku.
    Vlastnosti čaje
    Čaj je známý především jako bezkonkurenční antioxidant. Lékaři tvrdí, že dva šálky čaje by jako antioxidant obsahovaly ekvivalent sedmi sklenic pomerančového džusu. Má protirakovinné, protizánětlivé vlastnosti. Předchází kardiovaskulárním onemocněním a Alzheimerově chorobě. Čaj je také vhodný při dietách a jako prevence onemocnění ústní dutiny.Čaj by však neměl mít pouze zdravotní účinky. Měl by i další schopnosti. Zde je několik tipů, které můžete použít s použitými čajovými sáčky.
    K čištění dřezu
    Čaj má čisticí schopnost. Absorbuje tuky, ať už jsou jakékoliv. Pokud tedy máte příliš mastné nádobí a ve dřezu vám zůstávají zbytky, namočte na několik minut čajový sáček a poté jej vypláchněte horkou vodou.
    Zklidnění zánětu
    Čajové lístky obsahují protizánětlivé látky. Jsou ideální pro zklidnění podráždění, popálenin od slunce, komářích štípanců a oparů. Konečně to všechno bolí! Namočte čajový sáček do vody a přiložte jako obklad na ošetřované místo. Brzy pocítíte rozdíl. Redukce tmavých kruhů Čajové sáčky jsou nejhoršími nepřáteli vašich tmavých kruhů. Kofein a tein, které obsahují, jsou k těmto nevzhledným váčkům nemilosrdné. Mají moc je zneškodnit a zlepšit krevní oběh, takže namodralé barvy vašich tmavých kruhů zmizí. Zbavte se nepříjemného zápachu!Čajový sáček, který vyhodíme do koše, může zpočátku pohlcovat pachy. Neváhejte některá místa s nepříjemnými pachy umístit do lednice, do skříněk nebo do odpadkového koše. Čaj je účinný přírodní deodorant.
    Krmte své rostliny
    Pokud máte krásnou zahradu nebo malou terasu s různými rostlinami náročnými na živiny, zakopejte do květináčů čajové sáčky. Ty budou rozmazlovány všemi živinami a vitamíny, které jim dodáte, a vy budete nadšeni, že vypadají lépe. Zjemněte maso Maso, které jste koupili, není tak křehké, jak vypadalo? Máte obavy, že se nestihne uvařit? Nedělejte si s tím starosti. K vyřešení problému vám postačí čajový sáček. Než maso vložíte na oheň, udělejte z něj malou marinádu. Je lepší použít čaj, který není příliš aromatizovaný. Třísloviny obsažené v čaji maso zjemní a ztěžknou kůži.
    UpozorněníTěhotným ženám, které kojí, osobám trpícím anémií nebo bolestmi břicha či jater se důrazně doporučuje lékařská pomoc. Čaji je třeba se vyhnout před spaním, protože kofein, který obsahuje, může způsobit nespavost. Nejlepší je používat bio čaje, aby byla zajištěna jejich kvalita. Neobsahují žádné chemické látky ani pesticidy.