Aller au contenu
Accueil » Co se stane, když rostliny “ochutíte” skořicí?

Co se stane, když rostliny « ochutíte » skořicí?

    Skořice je koření původem ze Srí Lanky. Má mnoho vlastností, které se využívají ve zdravotnictví a kosmetice a které byly vědecky prokázány. Skořici však lze použít i k péči o rostliny.
    Skořice je v kuchyni velmi oblíbená při přípravě hlavních jídel a dezertů, protože se dá použít k zvýraznění chuti nejrůznějších pokrmů. Dnes bychom vám však rádi představili poměrně neznámé použití. Toto koření můžete použít i pro své rostliny!
    Pěstování rostlin se skořicí
    Skořicový prášek lze použít při různých problémech na zahradě. Výsledky jsou úžasné. Skořicí je možné ošetřovat rostliny, protože je to přírodní fungicid a dokáže bojovat proti plísním a hmyzu a chránit sazenice. Jedná se o přírodní, neškodný a levný produkt, který má mnoho výhod pro péči o rostliny.
    1. boj proti hmyzuSkořice je velmi zdravá pro lidi, ale ne pro hmyz. Pokud mravenci nebo mušky napadnou malé rostliny, stačí k jejich likvidaci trocha skořice. Posypte trochu skořice kolem rostliny nebo na místě, kde chcete nežádoucí hmyz zahubit.
    2. proti plísním
    Skořice pomáhá také proti plísním a houbám, stačí ji trochu posypat kolem rostlin, abyste zabránili jejich šíření. Pokud je napadení plísněmi rozsáhlé, je třeba houby odstranit. Pokud jsou v půdě, budete ji muset vyměnit nebo rostlinu přesadit. Pokud jsou houby na rostlině, posypte ji trochou skořice, abyste proti nim bojovali.
    Posypte půdu trochou skořice, abyste pomohli rostlinám znovu vyrůst.
    3. Boj proti chorobám
    Při pěstování ovoce nebo zeleniny sazenice často onemocní nebo je napadnou škůdci či houby. I v tomto případě pomáhá skořice: stačí jí trochu posypat půdu nebo ji přidat do hnojiva.
    4. skořice na řízky
    Pokud pěstujete řízky, nemusíte používat chemické prostředky na podporu zakořenění. Stačí před výsadbou posypat stonky trochou skořice. Skořice je dokonalým řešením: ušetříte peníze, protože nemusíte kupovat drahé chemické přípravky, a pomůžete rostlině zdravě růst. Pokud se při zahradničení potýkáte s různými problémy a očekávané výsledky se dostavují pomalu, doporučujeme tento recept se skořicí.Složení
    1/2 litru vody
    2 mleté tablety aspirinu
    1 polévková lžíce skořicového prášku
    Příprava a použití
    Všechny ingredience smíchejte v nádobě.
    Nechte 12 hodin odpočívat.
    Přefiltrujte a přelijte do jiné nádoby.
    Do této tekutiny ponořte řízky na 2 hodiny.
    Sázejte jako obvykle.
    Aspirin urychluje zakořeňování a skořice bojuje proti plísním. Zbylou tekutinu zlikvidujte, nelze ji již použít.
    5 Hojení ran rostlin
    Pokud jste rostliny příliš seřízli nebo je při pletí příliš vytrhali, mohou být poškozené. Posypte ránu na rostlině trochou skořicového prášku. Zabráníte tak onemocnění nebo poškození a urychlíte proces hojení. Tyto triky jsou na zahradě velmi užitečné a jsou zcela přírodní. Budete překvapeni, jak zdravé a silné rostliny vám porostou. Skořicový prášek by neměl být jen ve vaší spíži, ale také ve vašem zahradním nářadí!