Aller au contenu
Accueil » Co je úspornější: ruční mytí nádobí nebo myčka nádobí?

Co je úspornější: ruční mytí nádobí nebo myčka nádobí?

    Myjete nádobí ručně, nebo ho myjete v myčce?
    Pokud máte myčku, je pravděpodobné, že nádobí ručně myjete jen zřídka. Je lepší nechat to na technice. Staromódním způsobem se myje pouze velké nebo nevhodné nádobí. Koneckonců myčka šetří čas i peníze. Jsou však opravdu tak úsporné, jak si myslíme? Jak úsporná je myčka nádobí ve skutečnosti? Náklady
    Výzkum německého sdružení spotřebitelů ukázal, že průměrný mycí cyklus stojí přibližně 0,22 EUR. Při extrapolaci na celý rok to dělá přibližně 80 EUR. V této částce však nejsou zahrnuty náklady na nákup a případnou údržbu myčky. To je výrazně dražší než ruční mytí nádobí!
    Šetrné ruční mytí nádobí
    Podle sdružení spotřebitelů existují tři podmínky, které činí ruční mytí nádobí úsporným. Neměli byste nádobí předem oplachovat teplou vodou, měli byste ho dát dohromady do nádoby místo toho, abyste ho nechali téct z kohoutku, a neměli byste používat příliš velké množství mycího prostředku. Pokud tyto tři věci splníte, budete úspornější než nejúčinnější myčka nádobí. Úspornější používání myčky nádobíChcete stroj nadále používat? To je pochopitelné. Díky těmto tipům jej můžete používat úsporněji:
    Neoplachujte nádobí jako první. Většina myček nádobí již tento krok nepotřebuje. Jednoduše seškrábněte zbytky jídla do koše a vložte je dovnitř. V opačném případě jen zbytečně spotřebováváte vodu.
    Myčku spouštějte, až když je zcela plná.
    Používejte ekologický program, pokud je k dispozici, a ušetřete přibližně 20 eur ročně.
    Pokud je k dispozici noční proud, spouštějte ji v noci.