Aller au contenu
Accueil » Nadýchaná omeleta – víme, jak na ni. Znali jste tuto techniku?

Nadýchaná omeleta – víme, jak na ni. Znali jste tuto techniku?

    Omeleta je nejčastěji spojována s francouzskou kuchyní. Právě tam vznikla známá podoba tohoto pokrmu, ale jídlo z míchaných a smažených vajec vzniklo mnohem dříve. Zajímavé je, že tak jednoduchý pokrm se dočkal nesčetných obměn, příchutí a přídavků.
    Klasický francouzský recept je založen na pánvi se silným dnem, velkém množství másla a míchání směsi pouze vidličkou. Máme pro vás recept na dokonale lehkou a nadýchanou omeletu, kterou si můžete připravit v pohodlí vlastní kuchyně.

    Dokonalá omeleta
    Ingredience: 1:

    Potřebujete: 4 vejce
    150 ml mléka
    20 g másla
    1 lžíce rostlinného oleje
    půl lžičky soli
    Příprava: Vezměte do rukou máslo, přidejte k němu mouku a cukr:
    Tajemství spočívá ve způsobu přípravy: směs nemíchejte ani vejce nešlehejte, ale vejce jemně promíchejte, pomalu přidejte mléko a sůl a ještě chvíli míchejte. Nádobu, ve které budete omeletu péct, vymažte olejem, nalijte do ní vaječnou směs a pečte při 250 stupních 20 minut. Po vyjmutí omelety z trouby ji můžete navíc polít máslem.

     

    Omeleta se sýrem a šunkou

    Složení:
    Složení: 2 vejce
    2-3 lžíce mléka
    1-2 lžíce mouky
    75-100 g strouhaného sýra
    špetka soli
    15 g rostlinného oleje
    50-75 g šunky

    Příprava:
    Mléko zahřejte, přidejte vejce a sůl. Pomalu přidejte mouku, promíchejte a nechte několik minut odstát. Mezitím nakrájejte šunku na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a pomalu do něj vlijte vaječnou směs. Smažte z jedné strany a otočte. Na omeletu naaranžujte šunku a sýr, palačinku přeložte napůl a smažte z obou stran dozlatova.

     

    Omeleta s brambory
    Ingredience: 1:

    Složení: 4 brambory
    4 vejce
    olej
    1 cibule
    sůl podle chuti
    Příprava: Vezměte si na pomoc brambory a brambory:
    Oloupejte brambory, nakrájejte je na tenké plátky a osušte je na papírové utěrce. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké špalíčky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte na něj brambory a cibuli.

    Olej by měl zeleninu pokrýt. Smažte, dokud brambory nezměknou. Vejce rozmixujte na hladkou kaši a vlijte do pánve, smažte, dokud vejce neztuhnou. Smažte z obou stran.

     

    Nezapomeňte si připravit tyto tipy, až se příště rozhodnete udělat omeletu!