Aller au contenu
Accueil » Proč byste si v létě měli nad dveře pověsit pytel s vodou?

Proč byste si v létě měli nad dveře pověsit pytel s vodou?

    Ano, léto je moje nejoblíbenější roční období. Bohužel teplé počasí a sluneční paprsky s sebou přinášejí i věci, které nejsou tak vítané. Opalování na balkoně, časté koupání, turistika; to všechno jsou věci, které mám ráda. Komáři, mouchy a další okřídlená havěť by se však měli vrátit do propasti, odkud přišli. Naštěstí existuje mnoho tipů a triků, jak svůj domov před komáry ochránit. A co mouchy? Ty mají talent přežít a pasti na mouchy mohou být drahé a plné chemikálií, které byste ve svém obytném prostoru raději neměli. Proto je dobře, že jsme našli chytrý, snadný a ekologický způsob, jak si užít léto bez komárů. Přečtěte si, jak se můžete v roce 2018 obejít bez komárů a much. K sestavení této domácí pasti na mouchy toho moc nepotřebujete – ve skutečnosti už pravděpodobně máte potřebné komponenty doma. Co budete potřebovat:
    Sáček do mrazáku
    sůl
    Limetkovou šťávu
    Několik mincí
    Voda
    Zkombinujte všechny položky v horní části mrazicího sáčku a brzy budete mít věšák, který bude pro mouchy určitě tou nejhorší noční můrou.Naplňte průhledný sáček vodou a zavěste ho vysoko za dveře. Aby trik fungoval, je zapotřebí zdroj světla, proto je nejlepší mít sáček venku poblíž lampy nebo lucerny, abyste mohli mouchy držet na uzdě ve dne i v noci.
    Proč ho mouchy nesnášejí?
    Většina repelentů proti hmyzu je založena na různých vůních nebo zápachu. Tento typ odpuzovače však nemá nic společného s pachy, ale se způsobem, jakým mouchy vnímají svět. Lesklé mince ve vodě vytvářejí pro mouchy nepříjemný pohled. Mouchy mají složené oči, a tak past vytváří iluzi, ve které se nechtějí k sáčkům přiblížit – nebo se to alespoň tvrdí. To, co hmyz v sáčku vidí, je lom; něco, s čím si lidské oko snadno poradí. Pro mouchu je to však úplně jiný příběh, píše Tip Hero.Vezměme si například běžnou mouchu domácí. Tento hmyz se rodí s obrovským párem očí v poměru ke své velikosti. Tyto oči, které se skládají z 3 000-6 000 čoček, vidí svět mozaikovitě. Docela husté, že? Mince ve vodním lomu vytvářejí lom, ten mouchy mate a nutí je místo opustit. Teď, když už víte, proč mouchy tento jednoduchý trik nesnášejí, je čas, abyste si postavili vlastní pasti! Užijte si to!